Powered By Blogger

piektdiena, 2014. gada 9. maijs

Kārtējais hokeja pavasaris, Maija trakums, ledus drudzis...

Kārtējais hokeja pavasaris, Maija trakums, ledus drudzis... Tas protams, ir pasaules čempionāts hokejā, kur katru pavasari sezonas noslēgumā tiekas 16 hokeja lielvalstis. Arī Latvijas izlase. Šogad kaimiņvalstī Minskā, pie baltkrievu hokeja fanāta Nr.1 Lukašenko.
Mūsu komanda ir īpaša ar to, ka pēc izcilās ‘” sausās” debijas spēles „Arēnā” pret Krieviju mūsu Ulbrokas puisis Ivars Punenovs ar 33.numuru gaida savu iespēju arī oficiālā čempionāta spēlē. Ja godīgi, mums viņu būs izdevība redzēt vārtos tikai tad, ja kas nelāgs atgadīsies K.Gudļevskim vai E.Masaļskim, tāpēc cerēt uz Ivaru nav patriotiski...
Minskas čempionāts, visticamāk, būs atvadas no lielā hokeja mūsu Rodžam Laviņam, Sašam Niživijam, Herbertam Vasiļjevam. Viņu pieredze noderēs, un jauniem tā ir reāla mācību stunda. Jaunie bez Ivara ir vēl arī mūsējie Jaks un Lipsbergs, kas tik augstā līmenī 18-19 gados izcīnījuši iespēju uzsākt savu karjeru. Izcīnījuši ar neatlaidīgiem treniņiem, nepiekāpību spēlēs, prasmi uztvert un izpildīt mūsu indiāņa Teda padomus, galu galā arī ar talantu un meistarību, jo par skaistām acīm nevienam izlases kreklu nedod, un komandā ir tikai 23 vietas.
Pēc veiksmīgā Soču olimpiskā turnīra, kad mūsējos ieraudzīja un sāka sabīties visa varenā Kanāda, kā arī „pietesām” Šveici, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļnieci, Minska ekspertu acīs vairāk ir kā „atraugas pēc dzīrēm”. Pēcolimpiskais turnīrs parasti ir raksturīgs ar „novājinātiem” sastāviem, eksperimentiem, pārsteigumiem, kad „lielie” paņem atslodzi, bet „mazie” droši soļo uz priekšu, un gadās, ka pēkšņi kāda komanda negaidīti citiem „izšauj un trāpa”! Varam pasapņot – kāpēc lai tie nebūtu sarkanbaltsarkanie mūsējie? Lielie un mazie – sekosim pie TV ekrāniem, atbalstīsim, cerēsim uz uzvarām un Latvijas vārda nešanu pasaulē. Bet jaunie hokejisti – mācīsimies un sāksim savu ceļu uz Latvijas izlasi! Nekas nav neiespējams! Skatieties uz mūsu Ivaru, uz Kristeru, kas jau ticis NHL – viss ir iespējams, ja patiešām zinām ko gribam, un ja izvēlamies iet uzvaru ceļu!
ES NEKAD NEESMU TEICIS – NEVARU! JA AR KĀDU DARBU IR VĒRTS NODARBOTIES, TAS JĀDARA LABI!
ES NEESMU NO TIEM, KAS ĻAUS, LAI CITI PĀR TEVI SVIN UZVARU!
KAS NEVĒLAS CĪNĪTIES, TAM NAV TIESĪBU UZ UZVARU! UZVARĀ DZĪVES JĒGA!
 Latvijas izlase:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru