Powered By Blogger

piektdiena, 2014. gada 2. maijs

2014. gada APRĪĻA mēneša cilvēks ... Ivars Punnenovs


Intervija ar uvsksporto bloga 

                    aprīļa mēneša cilvēku ...

Ivars Punnenovs

Īss personas apraksts: 
      Ivars ir Ulbrokas vidusskolas absolvents. Savas sportista gaitas Ivars sāka 6 gadu vecumā hokeja klubā „Rīga”. Viņa pirmie treneri bija Ģirts Ūdris un Uldis Reinholds.
Uzreiz par vārtsargu Ivars nekļuva, pirmos divus gadus viņš bija spēlētājs, spēlēja aizsarga pozīcijā. Un tikai pēc tam pievērsās vārtsarga pozīcijai.
      Ivars trenējās un sargāja vārtus savā komandā, kā arī viņu bieži prasīja palīdzēt tā paša kluba citas komandas, un tā viņam laimējās vairāk tikt pie vārtu sargāšanas un mācīšanās to darīt.
    Vēlāk Ivars pārgāja trenēties hokeja klubā „Pērkons” Latvijas Sporta Akadēmijā, pie trenera Agra Freimaņa, bet pats komandas sastāvs palika nemainīgs.
Viss ritēja savu gaitu,  sekoja dažādas nometnes, arī speciāli vārtsargiem.
     Ivars ar komandu 9 gadu vecumā viesojās Šveicē pie Harija Vītoliņa (šobrīd Krievijas hokeja izlases treneris un KHL kluba „Maskavas Dinamo” treneris), spēlējot turnīrā, tad arī pirmo reizi iepazina Šveici.
      Vēlāk, 15 gadu vecumā Ivars kopā ar savas komandas biedru Tomu Andersonu, pārcēlās uz Šveices elitāro nacionālo sporta skolu, kur savulaik strādāja Harijs Vītoliņš, kuram arī ir jāpateicas par abu puišu nokļūšanu Šveices hokeja sistēmā. Ivars ar Tomu mācījās un trenējās hokeja klubā „Pikes” divus gadus, Šveices pilsētā Romanshorn .
Jauniešu vecumam beidzoties, Ivars pārcēlās uz pilsētu Kloteni, kura atrodas ļoti tuvu Cīrihei, un spēlēja hokeja klubā „Kloten Flyers”. Tur nospēlēja vienu sezonu un tika play-off, kur izcīnīja trešo vietu.
     Junioru vecuma pēdējās divas  sezonas  Ivars aizvadīja jau citā klubā. Tas atrodas Šveices pilsētā Rappersvillā, hokeja klubā „Rapperswill-Jona Lakers” .
Un pēdējā U-20 sezonā Ivaram tika piedāvāta vārtsarga vieta arī šajā pašā klubā jau pieaugušo hokeja līgā, NLA. Tad viņš spēlēja jau divās līgās vienlaicīgi, gan NLA, gan Elite Jr.A.
       2013.gada  27.septembrī Latvijas hokejists, vārtsargs Ivars Punnenovs debitēja Šveices NLA spēcīgākajā čempionāta turnīra spēlē pret  "Fribourg.

       Uz šo brīdi Ivaram Punnenovam ir pagarināts līgums ar Šveices Nacionālās hokeja līgas klubu „Rapperswill-Jona Lakers”, kur viņš  spēlē jau vairākus gadus, un viņam netiek piemērots leģionāra statuss.

      2014.gada 15.aprīlī,  Ivars Punnenovs pievienojās valstsvienībai, lai palīdzētu Latvijas izlasei gatavoties maijā Minskā paredzētajam pasaules čempionātam hokejā.
             
       2014.gada 19.aprīlī  vārtsargs Ivars Punnenovs izlases kreklā debitēja ar sauso spēli. Pirmo uzvaru gatavošanās ciklā 2014. gada pasaules čempionātam hokejā izcīnīja Latvijas izlase, savā laukumā ar 1:0 pieveicot Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas valstsvienību. Ivars Punnenovs tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības rindās.

Latvijas hokeja izlases sastāvā spēlējis:

 2010-11        Latvia U17    EYOF
 2011-12        Latvia U18    WJC-18
 2012-13        Latvia U20    WJC-20
 2013-14        Latvia U20    WJC-20 D1A, izcīnīja 2.vietu.


Ivaram Punnenovam @IPunnenovs74 izcila debija lielajā izlasē! Mūsējais - Ulbrokas!!!

19.apr.UVpag.gada absolv. Ivars Punnenovs(19g.)spīdoši debitējis LV pieaug. izlasē pārbaudes spēlē pret RU 1:0 un :) http://uvsksporto.blogspot.com

@Iozola Tagad parādās labi letiņu čaļi, tas ir Artūra nopelns un vārtsargu skola. Lai Ivars kļūst par ceturto NHL aiz Artūra,Pētera,Kristera!

UV sporta bloga mēneša cilvēki ir...sekojiet bloga ierakstiem!Patīkams pārsteigums visiem!.blogspot.com

Paldies šodienas UV sporta bloga intervētājiem un galv. personām:Elīnai un Ivaram par pozitīvo gaisotni un iedvesmu!Lepojamies ar Jums!

Vārtos šovakar Ivars Punnenovs. Ulbroka, īkšķus!!!

Latvijas izlases Nr. 33


Mans brālis - Ivars ...

Manu brāli sauc Ivars Punnenovs. Viņš ir mans lielais brālis. Viņam ir 19 gadi. Mums kopā ir ļoti labi un jautri.
Agrāk, kad viņš visu laiku dzīvoja Latvijā, mēs ļoti daudz laika pavadījām kopā. Daudz spēlējāmies, kopā palīdzējām vecākiem. Man tas ļoti patika.
Tagad brālis mājās ir ļoti reti. Viņš dzīvo un trenējas hokejā Šveicē. Katru dienu ar viņu sazvanos Skype. Izstāstu kā man ir gājis, kas noticis, un viņš man arī visu pastāsta par savām lietām.
Tajās reizēs, kad brālis atbrauc uz mājām, mūsu ģimenē ir lieli svētki. Mēs visi ģimenē vienmēr esam sailgojušies pēc lielā brāļa un ļoti gaidām viņu. Mamma vienmēr uzcep kūku un pagatavo kaut ko garšīgu.
Brālis man vienmēr atved kādu dāvanu, par ko esmu ļoti priecīgs.
Tad sākas jauka laika pavadīšana. Mēs kopā braucam uz Akvaparku, kino, spēlējam dažādas sporta spēles un vēl daudz ko citu. Mani brālis visur ņem līdzi un man tas ļoti patīk.
Un, ja manam brālim sanāk laiks, viņš tajās reizēs vienmēr nāk arī uz manām spēlēm futbolā, un tad man stāsta, kas bija labi, kas slikti. Tās ir īstas brāļu padarīšanas. Man tas patīk. Tāpat arī man patīk skatīties uz brāli hokeja laukumā, kad viņš ķer ripas. Viņš ir malacis. Es ar viņu lepojos un vēlos būt tāds kā viņš. 

                                                 Man ir pats foršākais brālis pasaulē!
                                                                                  Paldies Jums visiem!
                                                                                                               Ar cieņu,
Patriks P./ 4.c

Vecāki:
Mamma: 
Līga – robežsardze galvenajā pārvaldē Rīgā.

Tētis: 
Arnis – darbojas mājās, uzņēmējs.


Par ko visvairāk pateicies saviem vecākiem?


Paldies par to, ka mīl. Paldies par to, ka palīdzēja finansiāli un emocionāli Šveicē, jo jau pēc 8.klases devos prom ... Tas nebija viegli.

Kuru personību tu apbrīno?


No Latvijas apbrīnoju Sergeju Naumovu. No viņa esmu daudz mācījies un guvis. No ārzemniekiem – gribētu līdzināties zviedru hokejistam, super cilvēkam – Henriham Vanhrlistam.

Būtiskākā lieta, ko dzīve Tev ir iemācījusi?
Priekš manis būtiskākā mācība būtu, ka pirmajā vietā dzīvē ir jāliek mācības, un tikai vēlāk jāpievērš uzmanību sportam un citām lietām, jo ar sportu var nodarboties arī vēlāk. Man ir vēlme iegūt augstāko izglītību Latvijā!

Kā tu sevi raksturotu vienā teikumā?


Labs jautājums! Esmu centīgs, pacietīgs, nepadodos, vēlos būt uzvarētājs.

Labākā atpūta ir nedomāt par hokeju un būt mājās.

Kādu talantu cilvēkos visvairāk apskaud?

Apskaužu tos, kuri nav slinki un spēj darīt vairāk par savām spējām, prot sevi pārvarēt. Pats agrāk biju slinks mācībās, tagad reizēm noslinkoju sportā - izdomāju, ka apskriešu desmit apļus, noskrienu tikai piecus un atlieku uz vēlāku laiku... Talants, kuru apskaužu... rallija braucējus, jo man patīk ātrums. Esmu sēdējis blakus rallija braucējam, un tās sajūtas ir iespaidīgas...

Trīs lietas, ko tu paņemtu līdzi uz neapdzīvotu salu?


Trīs LIELUS koferus! Pirmajā būtu – ēdiens, konservi ilgākam laikam, otrajā būtu – sērkociņu kastītes, lai varētu iegūt uguni un trešajā paņemtu draudzeni. Jā, bet tad tā vairs nebūtu neapdzīvota sala! Tad paņemtu lietas, kas spētu nodarbināt, piemēram – grāmatas. Būtu laiks lasīšanai.

Suns vai kaķis? Kuru dzīvnieku Tu izvēlētos? Kāpēc?
Es izvēlētos suni, jo kad neviena cita nav, tad viņš vienmēr spēs būt tev blakus. Suns ir cilvēka labākais draugs. Suņi ir uzticīgāki nekā kaķi, un tāpēc es izvēlētos suni.

Kādas īpašības Tu novērtē meitenēs?


Pacietība, ne slinkums, gudra gan dzīvē, gan mācībās un saprotošaPārējais ir mazsvarīgs.

Sapņu vieta, kur Tu gribētu dzīvot?
Vecumdienās tā noteikti būs Latvija, mājas. Bet tagad, - tās varētu būt Āzijas valstis, kur jūtams miers, klusums, kā arī Šveice ar savu kalnu burvību...

Ar kuru savu īpašību visvairāk esi neapmierināts?

Slinkums. Ikviens cilvēks tā atbildētu.

Par ko esi gatavs atdot visu savu naudu?


Tiem, kam to vajag vairāk, piemēram, bērniem, kuriem ir grūti dzīves apstākļi vai kāda slimība. Mana nauda varbūt varētu darītu kādu no viņiem laimīgāku, smaidīgāku!

Kad Tu pēdējo reizi raudāji?


Vientulības dēļ, pirms pieciem mēnešiem Šveicē ...

Kas Tevi pēdējā laikā ir darījis priecīgu?
Būšana blakus maniem mīļajiem, mana draudzene, kā arī, atrašanās mājās - Latvijā! Esot prom no mājām Šveicē, izmantoju dažādus sociālos tīklus un mūsdienu saziņas iespēju aplikācijas internetā: Skype, Viber, WhatsApp, Twitter, Facebook .., kas dod iespēju būt tuvāk savējiem, redzēt tos!

Ja Tev būtu iespēja pateikt CILVĒCEI  tikai 3 vārdus, kādi tie būtu!

Dzīves likums: Domājiet, pirms dariet!



                                
   Lasītāj, Tev ir iespēja iedvesmoties no Ivara domām, padomāt par sevi, izaicināt sevi, atbildēt sev uz sev svarīgiem jautājumiem tagad un, iespējams, pieņemt kādu svarīgu lēmumu savā dzīvē ... ! Lai IZDODAS!



Paldies Ivaram par atbildēm, iedvesmu, vienkāršību, sirsnību un patīkamo gaisotni! Mēs lepojamies ar Tevi!
Paldies Tavai ģimenei un Tev tuvajiem cilvēkiem, kuri ir atbalsta plecs Tev ikdienā!


Interviju veica:
5.klases skolēns: Rūdolfs
6.klases skolēni: Evija un Eleonora
7 c klases skolnieces: Kristiāna, Elza
8.a klases skolnieces: Laura, Daniela
8.b klases skolniece: Sintija
9.b klses skolnieces: Monika, Viktorija, Sendija
Skolotājas:  Iveta Ozola, Irina Kalniņa, Anta Trukšāne
Fotogrāfs: Neila Krave
Liels paldies Patrikam / 4.c par rakstu, kā arī vecākiem par atbalstu, sapratni un dēlu audzināšanu.

Datums: 2014. gada 24. aprīlis.

                           Ieskats notikuma gaitā caur objektīva aci: 








uvsksporto bloga aprīļa mēneša cilvēki: Elīna un Ivars

Kopīgais foto ...

Bloga intervējamie ar intervētājiem ...

UV sporta bloga: Lasi, sporto, izaicini! administratori -  sk. Irina Kalniņa, Sk. Neila Krave un sk. Iveta Ozola kopā ar aprīļa mēneša cilvēkiem Elīnu / 7.c un Ivaru Punnenovu

1 komentārs:

  1. Ļoti jauka intervija. Liels paldies visiem tās dalībniekiem! Lai Ivaram veicas arī turpmāk!
    A.un V. Endleri

    AtbildētDzēst