Powered By Blogger

sestdiena, 2014. gada 10. maijs

Karstais komentārs... Juhuu! Latvija -Somija, uzvara ...

Karstais komentārs pēc Latvija – Somija spēles...

Lielisks sākums! Latvijai vēl nevienu PČ nebija izdevies sākt ar uzvaru. Beidzot tas ir izdevies! Pie tam spēlē pret titulēto SUOMI (PČ 2011.g. čempioni, 2012. un 2013.g. ceturtie, Sočos OS bronza) mēs patiešām bijām labāki! Somiem visaugstākajā līmenī bija tikai pirmā maiņa un vārtsargs Rinne (sagaidu, ka somiem šogad viegli neklāsies arī ar citiem pretiniekiem), kamēr mums visi bija gatavi gan cīnīties, gan uzbrukt, gan bloķēt metienus, un ja vajag, arī izkauties. Jūtama Girgensona NHL klase – meistarība, pieredze un nekaunība (savos 20 gados!), Daugaviņa Šveicē atgūtā pārliecība un māka gūt vārtus. Milzīgs prieks par jaunajiem, kas kļuvuši par stabilu vērtību gan mūsu izlasē, gan biedu pretiniekiem. Mums ir kārtīgi aizsargi Soča un Kulda, kas māk iemest no distances, kā arī īstajā brīdī gulties ripas ceļā un neļaut pretiniekiem vaļu.
Īpašs prieks par mūsu sesto spēlētāju – fanu pulkiem, kas piepildīja Minskas arēnu un krāsaini un atraktīvi izbaudīja spēli, šķiet, ka bija vairāk par 6000 ?!? Šajā čempionātā mūsu fani atkal būs visas pasaules TV uzmanības centrā! Un milzīga bauda un sajūsma par „Dievs svētī Latviju!”, ko pēc uzvaras dziedāja gan visi skatītāji, gan arī spēlētāji! Nolana uzvaru recepte ir: jāstrādā ar atbildības sajūtu un pacietīgi, tad arī panākumi neizpaliks. It kā vienkārši, bet redziet – tas strādā! Nesauksim pirms laika OPS, bet Lipmanam būs stipri jāpadomā, kā pēc uzvarām un galvenais – spēles, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu, neatlaist treneri no amata!
Tagad nākošais solis: tikai pēc 17 stundu pauzes spēle ar Vāciju - 11. maijā! Jāuzvar?! Tāpat domā arī viņi... 
Galvenais: nepazaudēt savu spēli un attieksmi, tad viss notiks! Noteikti būsim pie TV ekrāniem!

Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis šajā mačā atvairīja 19 no 21 pretinieku metiena, bet latvieši meta pa vārtiem 26 reizes.
Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Somiju
Edgars Masaļskis (Kristers Gudļevskis);
Artūrs Kulda (A) - Guntis Galviņš; Kaspars Daugaviņš (A) - Miķelis Rēdlihs - Ronalds Ķēniņš;
Kristaps Sotnieks - Georgijs Pujacs; Zemgus Girgensons - Roberts Lipsbergs - Miks Indrašis;
Rodrigo Laviņš - Jēkabs Rēdlihs; Aleksandrs Ņiživijs - Herberts Vasiļjevs (C) - Mārtiņš Cipulis;
Māris Jass - Jānis Jaks; Juris Štāls - Andris Džeriņš - Gints Meija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru