Powered By Blogger

ceturtdiena, 2014. gada 15. maijs

11 vārtu trilleris hokejā: LV - ASV

Lielais Teātris Minskā ...

Mazajiem cinīšiem cīniņi ar hokeja lielvalstīm ir īpašas. Nav svarīgi, vai punkti ir vajadzīgi, un kas mums par to būs. Svarīgāk ir parādīt savu attieksmi un cieņu. Cieņu pret sportu, pret pretiniekiem, pret faniem. Cieņa un gods tiek valstij. Latvijas himna jau atkal skan arēnā un TV ekrānos. Kas var būt garšīgāks par to!
Amerikāņi ir hokeja lielmeistari un viņu spēlētais hokejs ir godīgs, atklāts un pārliecināts, sak: mēs jums ļausim spēlēt un mēģināt gūt vārtus, vienalga, mēs būsim labāki un uzvarēsim, kā gan citādi, mēs taču esam USA. Mēs esam NHL spēlētāji. Lai arī liela daļa jaunie, bet tādi, kam viss vēl priekšā, kas dzīvo hokejā, kas nav noguruši no garās sezonas, grib sevi pierādīt, kas jau ir labākie cīnītāji savās NHL komandās, un izcīnīt stabilu vietu nacionālajā izlasē.
Šāds hokejs latviešiem patīk, jo mēs esam fiziski spēcīgi skrējēji, nebaudāmies sagaidīt pretinieku ar spēka paņēmienu, arī mums ir tehniski spēlētāji ar veiklām rokām un kājām. Šādas spēles ir skatāmas, te nebakstās un neatmetās, lai neļautu spēlēt pretiniekam, te nav jādreb par vienu kļūdu, pēc kuras cieš komanda, un tevi var nosēdināt uz rezervistu soliņa tālākā gala (Rodrigo gadījums, kas vairāk uzskatāma par nelaimīgu sagadīšanos, nevis kļūdu).
Rezultātā ceturtdienas pēcpusdiena mums dāvāja neaizmirstamu spēli un uzvaru, varētu pat teikt, ka tas bija augstākais sporta priekšnesums ar nepārtrauktu intrigu un negaidītiem pavērsieniem. Īsts Lielais Teātris! Un kas par vārtu guvumiem! Vairāk to bija mūsu „Laimas” papīrīšos, mūsējie!
Nebrīnītos, ja „Laima” vai „Uzvara” izlaistu jaunu asorti izlasi, konfektes ar nosaukumiem „Ginčas dullais”, „Miķelīša perfektais”, „Sašas izturētais”, „Kaspara slaloms”, „Zemgus kritienā” un „Herbja 1:1”!
Rezultāts? Protams, uzvara 6:5 Latvijai par labu! Stabils gājiens uz jaunām virsotnēm, pretī plei-jofam.

Nākošā spēle ar iespaidīgu spēli rādošo Krieviju. Atkal viens varenais, kas noteikti ne par ko citu nedomā, kā tikai par Latvijas sagraušanu. Būsim netipiski ķecerīgi, un izteiksim minējumu, ka šī spēle mums nav izšķiroša, un uzvara dotu „tikai” morālu gandarījumu un prieku. Daudz svarīgāk mums būtu sakaut krievus tieši izslēgšanas spēlēs, ja domājam par patiešām lielām lietām. 
Bet labāk nezīlēsim, un vienkārši baudīsim skaistu spēli. Mēs esam to pelnījuši!

1 komentārs: