Powered By Blogger

piektdiena, 2014. gada 14. februāris

Bloga UVSK SPORTO ideja - tikai solis līdz parkam ...


Pasaule aiztur elpu, kad bezkompromisa cīņā satiekas sporta zvaigznes un rodas čempioni. Vienalga, vai tās ir Olimpiskās spēles Sočos, Pasaules kauss futbolā Brazīlijā, izšķirošās spēles NBA basketbolā, Bolta uzvaras finišs 100 m olimpiskajā Londonā - 2012 vai pasaules čempionātā Maskavā - 2013, Nadāls pret Vavrinku Melburnas Open tenisa mačā, brāļu Dukuru uzvaru sērija pasaules skeletona trasēs, četru latviešu fināls bīčvolejbolā sezonas noslēguma mačā Dienvidāfrikā... Emocijas, pārdzīvojumi, aizrautība, meistarība, patiesu čempionu personību šarms. Zelta atziņa par to, ka latviešu basketbola valstsvienība 1935.gadā Šveicē dažu dienu laikā Latvijas vārdu nesa pasaulē daudz vairāk un labāk kā lielākā daļa politiķu visā savā mūžā. Un vissvaigākais piemērs: Latvija – Kanāda Sočos. Neviens nespēja palikt vienaldzīgs par mūsu hokejistu nepiekāpību, cīņasgribu, savām spējām izvēlēto un īstenoto taktiku, bet kanādieši masveidīgi nervozi meklēja Googlē „where is Latvia”. Šī ir sporta redzamākā puse, augstākais līmenis, kas iedvesmo tautas un paliek miljonu atmiņās.
Otrā pakāpe sporta meistarības apguvē varētu būt daudzie tūkstoši sportistu, kas visu mūžu trenējas, ievēro režīmu, sasniedz valsts galvenās meistarkomandas vai izlases (mūsu gadījumā tam atbilst „Dinamo” hokejā, „VEF” basketbolā, florbolisti, orientieristi, motosportisti, dambretisti un daudzi citi, kas pietiekami cienījami pārstāv Latviju daudzās starptautiskās sacensībās). Vairumā gadījumu mežonīgajā konkurences cīņā līdz lauru vainagiem un fanfarām mēs netiekam, bet vai tāpēc mūsu vadošie sportisti ir mazāk centīgi, neatlaidīgi un mazāk pelnījuši uzslavas?
Visplašākā sportotāju komanda ir tautas sporta līmenī. Citi cenšas nostiprināties skolas vai ciema komandā, citi nebūt pēdējiem klasē krosa distancē, stafetē vai volejbola piespēļu vingrinājumos, vai uzturēt normālu figūru, lai nebūtu kauns parādīties pludmalē, neizgāzties pagalma vingrotāju tusiņā, neatpalikt no draugiem riteņbraucienā vai pārgājienā uz Gaiziņu. Jebkurš mērķis ir apsveicams, ja kaut mazliet atraujas no stundām ilgas čatošanas vai tviterošanas, kad jebkurš ir gudrs sniegt anonīmus padomus ikvienā dzīves jomā interneta portālos. Ikviena realizēta apņemšanās iziet parkā paskriet, pacilāt hanteles, apmeklēt peldbaseinu mūs tuvina veselīgam dzīvesveidam, ļauj pretoties slimībām un ikdienas stresam.
Pēdējais līmenis? Tās ir pārsmēķētas plaušas, liekais svars, aizdusa, atkarība no televizora, telefona, datora. Neko nevajag, labāk pazvilnēšu mājās, esmu noguris no neko nedarīšanas... Ja gribētu, varētu visu, bet kaut kā vismaz šodien negribas...
Ko izvēlies Tu? Izvēle ir Tavā ziņā. Tavu draugu un līdzcilvēku attieksme veidojas no Tavas izvēles un gribas.
Ulbrokas vidusskolas blogs aicina Tevi un ikvienu: pievienojies, dalies ar savu pieredzi, piedāvā padomus konkrētām dzīves situācijām, ne tikai sportā. Mums kopīgiem spēkiem izdevās atjaunot labo tradīciju kā skolai klātienē „Arēnā Rīga” fanot par „Dinamo”, un mēs atkal būsim klāt sezonas regulārā čempionāta pēdējā spēlē 4.martā ar O.Bārtuļa „Donbass”, lai vēlētu veiksmi izslēgšanas spēlēs.
Blogs mēģinās saskatīt, kā skolas mācību priekšmeti var palīdzēt sportā, veselīga dzīvesveida „pieradināšanā”, tāpat arī citās jomās. Kļūsti patriots! Iespējams, mēs esam mazi cinīši, bet reizēm mums visiem kopā kā komandai izdodas pieveikt kādu lielo vezumu! Galvenais ticēt! Teds Nolans Sočos pirms 1/4 fināla spēles ar Kanādu teica: „Ja strādā, ja gudri strādā, var paveikt lielas lietas!”
Nav pasaules mazas, nav pasaules lielas , ir tikai mūsējā ...

Ienāc uvsksporto.blogspot.com !

Lasi, dalies pieredzē, iekomentē, sporto un izaicini sevi!

TU TO VARI!
Tā  tas viss sākās - Samsung Skola Nākotnei, atraktīvā Ulbrokas vidusskolas komanda: direktors Normunds un skolotājas Irina, Neila un Iveta (fotogrāfē)

Bloga aizsācējas, skolotājas: Irina, Neila un Iveta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru