Powered By Blogger

pirmdiena, 2015. gada 28. decembris

Porzingis Kristaps #NBAVote

Vēl pirms 2016. gada, izdari savu izvēli - nobalso!
Kristaps Porziņģis
20-gadīgais liepājnieks pēdējo divu mēnešu laikā kļuvis par „karstāko” sensāciju ne tikai Latvijas sporta dzīvē, bet arī 20 miljonu Ņujorkā un visā NBA. Kad jūnija naktī leģendārais Fils Džeksons (treneris, kas 11 reizes aizvedis savu komandu līdz uzvarai prestižākajā basketbola līgā) bija pārliecinājis vienmēr uz panākumiem tendēto „NewYork Knicks” ar 4.izvēles numuru paņemt jauno letiņu, ap kuru veidot konkurētspējīgu komandu, lielākā daļa komandas fanu viņu izsvilpa un internetu piebēra ar noniecinošiem komentāriem, jo pārāk sāpīgas bija viņu iepriekšējās neveiksmes ar citiem Eiropas garajiem spēlētājiem. Sākoties NBA sezonai (pavisam nepilna pusgada laikā jāizspēlē 82 spēles, un ja tiek play-off, tad sekos vēl... – mēs ceram, ka Kristaps šosezon aizvadīs „Knicks” kreklā vairāk kā 100 spēles!), Kristaps jau ar pirmajām spēlēm pārspēja visoptimistiskākās cerības, ātri kļūstot par neseno izsvilpēju lielāko elku. Kristapa krekli ar 6.numuru tiek izpirkti tāpat kā lielāko zvaigžņu krekli un ražotāji tos nespēj piegādāt pietiekamos daudzumos.
Pirmajās 30 spēlēs Kristaps savācis gana iespaidīgo statistiku, vidēji spēlējot vairāk kā 28 minūtes, gūstot vairāk kā 13 punktus, vairāk kā 8 atlecošās bumbas (rebounds), vairāk kā 2 bloķētus metienus (blockshots), 11 double-double (dubulti gūto punktu/atlēcošo bumbu cipari spēles statistikā), atsevišķās spēlēs bloķējot pa 7 metieniem, labākajās spēlēs gūstot 28 un 29 punktus, gandrīz pēc katras spēles iekļūstot dienas labāko momentu topos, un iegūstot prestižo atzinību kļūt par mēneša labāko Austrumkrasta pirmziemnieku (rookie). Kristapu slavē un paredz spožu nākotni gan esošās zvaigznes, gan leģendāri iepriekšējo gadu spēlētāji (Dirks Novickis, Kobe Braients, Tims Dankans, Džeims Hārdens, Karmelo Entonijs, Maģiskais Džonsons uc.)...
Ņujorka cer uz mūsu Kristapu (virsraksts uz šā mēneša sporta žurnāla „SLAM” vāka: „Ņujorkas gigants Kristaps Porzinģis:  labs puisis trakajā pilsētā”). Protams, arī mēs ceram un ticam! Tagad mums ir tā lieliskā iespēja gandrīz katru rītu sākt ar satraucošām, bieži vien priecīgām sporta ziņām, uzzinot, kā gājis mūsu puisim Amerikā.
Šobrīd pilnā sparā notiek NBA zvaigžņu spēles sastāvu noteikšana, kad līdzjutējiem ir lielas iespējas savus iemīļotos spēlētājus iebalsot prestižajā šovā, kas notiks Valentīndienā Toronto.
Viss, kas mums jāzina: līdz 21.janvārim katru dienu jāieiet mājas lapā http://vote.nba.com  un jānobalso par Kristapu, katru dienu tviterī jānosūta tvīts: Porzingis Kristaps #NBAVote un jāretvīto citu fanu tvīti par Kristapu. Mēs gribam, lai pasaule apbrīno mazo Latviju un tās lielo cerību, kas jau pirmajā gadā sevi pilnvērtīgi un spilgti apliecina visaugstākā līmeņa basketbolā.

LATVIJA VAR!








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru