Powered By Blogger

trešdiena, 2015. gada 29. aprīlis

PČ - Prāga saturās, letiņi nāk!

Prāga saturās, letiņi nāk!

Un atkal jau pavasaris, un atkal jau cerīgas domas pārņem visu Latviju, arī tos, kas no sporta ir tālāk par savu kaķi. Mūsu fenomens ir tas, ka uz pasaules hokeja čempionāta laiku katrā sirdī atmostas hokejs, un ikviens sāk kalt plānus, cik uzvaras paņemsim, cik ripas iemetīsim, un cik tālu tiksim starp varenajām komandām, kuru kodolu veido NHL stiprinieki. Mums šogad spēcīgāko līgā kopš janvāra cīnījās viens pats Ķēniņš, un tas pats šobrīd ir aizņemts, un maz ticams, ka pirks biļeti uz Prāgu (šajā ziņā nepatika par jeņķu vērtību skalu, kad zemākas līgas „sētas mači” ir svarīgāki nekā pasaules čempionāts, bet ko tu padarīsi ...).
Latvijas izlasē – 2015.gada modelī ir 13 Rīgas „Dinamo” čaļi, un tikai Daugaviņš maizi pelna komandā (citā „Dinamo”), kas ir spēcīgāka par mūsu „Dinamo”. Vai tas ir labi vai slikti? Uz papīra un ekspertu prognozēs esam tuvāk lejasgalam, kur jāaizstāv tiesības palikt elites grupā arī nākošgad. Vai būs argumenti, ko likt pretī austriešiem, frančiem, fričiem, šveiciešiem, un daudz maz pieklājīgi spirināties pret kanādiešiem, čehiem, zviedriem? Daudz ko izšķirs Beļavska kā izlases trenera debija un spēja noskaņot komandu visās spēlēs tādai cīņai, kādu Latvija katru gadu spēj demonstrēt vismaz kādā no spēlēm. Mums ir septiņi jauniņie, kas līdz šim izlasē nebija tikuši. Vai tas ir pluss vai mīnuss? Hokeju spēlē ar sirdi un iekšām,– cerēsim, ka mums pietiks resursu un neatlaidības, ka būsim gana ēduši savu rupjmaizi un speķi! Cerēsim, ka pietiks arī meistarības, un ka Prāgas pavasarī uzplauks kāda mūsu jaunā zvaigzne! Ticēsim! Sarkanbaltsarkanās formas ar uzrakstu LATVIJA un valsts himna pēc izkapātas uzvaras spārno ikvienu spēlētāju un ikvienu līdzjutēju!
Sakarā ar ekonomisko un politisko krīzi, Rīgas „Dinamo” ir neskaidra nākotne, tāpēc mūsu „dinamiešiem” jāsāk meklēt jaunas darba vietas, tāpēc čempionāts Prāgā ir tieši laikā, lai pievērstu sev uzmanību un, iespējams,  nopelnītu nākošā gada kontraktu Zviedrijā, Čehijā, Šveicē, Vācijā, vai citās sakārtotas dzīves zemēs, kur ciena hokeju un labiem spēlētājiem par to maksā labu naudu.
Lai kā arī veiktos vai neveiktos, turēsim īkšķus par mūsējiem!
Gan veiksme, gan mūsu īkšķi būs ļoti nepieciešami!

Pirmā spēle ar Kanādu 1. maijā!

 






Hokejs ir foršs, baudīsim augstas klases spēles, kurās piedalās mūsējie!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru